Natječaji

Hrvatski foto izazov


“Hrvatski foto izazov”, najveće foto natjecanje u Hrvatskoj, održat će se u sedam gradova u razdoblju od ožujka do lipnja, a bit će jedno u nizu događanja koja prethode nacionalnom festivalu fotografije u Rovinju. “Hrvatski foto izazov” održava se u organizaciji hrvatskog fotografskog festivala “Rovinj Photodays” i Učilišta Algebra, a najuspjelije fotografije bit će izložene u sklopu grupne izložbe na sljedećem Photodays okupljanju. Nagradni fond od 100.000,00 kuna i atraktivne scenarije osigurali su pokrovitelji Maistra, Gant, Olympus, Sony, Canon, Pentax, Fuji Film i Nissan Hrvatska te turističke zajednice gradova domaćina – Splita, Zadra, Rijeke, Pule, Osijeka, Zagreba i Rovinja.

Koncept natjecanja zamišljen je kao fotografska ruta koja se održava u Splitu, Zadru, Rijeci, Puli, Osijeku, Zagrebu i Rovinju. Riječ je o prvom natjecanju koje se može pohvaliti nacionalnom pokrivenosti i opsegom tema. Najuspješnije fotografije bit će prikazane u sklopu grupne izložbe na sljedećem festivalu “Rovinj Photodays” čime će sudionici dobiti priliku za dodatnu promociju.

Izborom atraktivnih lokacija po gradovima također se želi oplemeniti kulturna ponuda grada čime se podiže i kulturološka vrijednost ovakvog tipa natjecanja.Foto izazov u svakom gradu započinje u petak poslijepodne, otvorenim predavanjem i demonstracijom tzv. ‘ulične fotografije’, a start svake gradske rute predviđen je za subotu u 10:00 sati, u centru grada. Zbog ograničenog broja mjesta na predavanjima, organizatori apeliraju na zainteresirane da se što prije prijave putem službenog portala www.fotoizazov.com.

Raspored održavanja natjecanja
Natjecanje “Hrvatski foto izazov” održat će se u sljedećim gradovima:

Split – 2. travnja,

Zadar – 9. travnja,

Rijeka – 16. travnja,

Pula – 7. svibnja,

Osijek – 14. svibnja,

Zagreb – 21. svibnja,

Rovinj – 11. lipnja.
Za otvorene radionice o digitalnoj fotografiji i natječaj je obavezna prijava putem službenog web portala www.fotoizazov.com, putem kojeg se primaju prijave sudionika i natjecatelja. Također, po završetku svake foto rute, natjecatelji će morati putem ovog portala prijaviti fotografije za natječaj, kako bi stručno povjerenstvo i publika mogli ocijeniti radove.