Natječaji

Fotografski natječaj Amnesty Internationala “Fotografiram – ne diskriminiram!”Predstavljamo fotografski natječaj, koji provodi Amnesty Internationala Hrvatske, koji ovakvom inicijativom nastoje potaknuti građane da izraze svoju viziju društva bez diskriminacije.

Fotografiram – ne diskriminiram! Moja vizija društva bez diskriminacije

Natječaj na ovu temu otvoren je od 31. siječnja, a svrha mu je potaknuti na razmišljanje i djelovanje.
Prepustite se, stoga, vlastitoj kreativnosti i mašti te izrazite ideal društva u kojem ima prostora za različitost i ravnopravnost.

U natječaju mogu sudjelovati sve osobe starije od 14 godina, izuzev profesionalnih fotografa.

Nadahnutim fotografijama suprotstavimo se stereotipima i predrasudama, tim negativnim društvenim stavovima koji potiču na diskriminaciju. Ovo je vaša prilika da date svoj doprinos društvu koje njeguje ravnopravnost u različitosti, a pritom možete osvojiti i vrijedne nagrade. Natječaj traje do 31. ožujka, nakon čega će biti odabrane najbolje fotografije na nacionalnom, a potom i na europskom nivou.
Dodjelu nagrada pratit će izložbe najboljih fotografija i izrada promotivnih materijala koji doprinose borbi protiv diskriminacije.
Fotografski natječaj oglašavat će se na web stranici kampanje “Fight Discrimination in Europe” i na web stranicama Amnesty Internationala. Nacionalni uredi Amnesty Internationala koji sudjeluju u  ovoj kampanji promovirat će natječaj u svojoj zemlji putem svoje web stranice, medija i lokalnih grupa AI-a.

Uz fotografiju natjecatelji trebaju poslati i ispunjeni obrazac za sudjelovanje na natječaju. Spomenuti obrazac, kao i sve ostale potrebne informacije pronaći ćete na www.amnesty.hr